Ενδυνάμωση για προεφήβους

«Φαντάσου να υπάρχει ένα χώρος, που να νιώθεις άνετα και ασφαλής να είσαι ο εαυτός σου, όπως ακριβώς είσαι. Ένας χώρος όπου θα έχεις τη δυνατότητα να εκφράσεις τις σκέψεις σου, τις ανησυχίες και τα όνειρά σου με έναν τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό…»

Μια ομάδα ανά 15 ημέρες για προεφήβους 11-14 χρονών, που σκοπό έχει να συνοδεύσει γλυκά, απαλά και με σεβασμό στην προσωπικότητα και τον προσωπικό ρυθμό του κάθε ενός,την ιδιαίτερη διαδρομή από την παιδική στην εφηβική ηλικία.

Μέσα από την δημιουργική συζήτηση & τη βιωματική διαδικασία, οι προέφηβοι: 

  • νιώθουν ελεύθερα να εκφράσουν όσα τους απασχολούν μέσα σε μια ομαδική διαδικασία που τους εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, καθώς σταδιακά καλλιεργούν την ικανότητά τους να παρατηρούν χωρίς να κρίνουν και να αποδέχονται τον κάθε ένα με τα βιώματα, τις ιδέες και τα συναισθήματά του.
  • αναπτύσσουν ικανότητες συναισθηματικής νοημοσύνης, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται εποικοδομητικά ακόμα και τα δύσκολα συναισθηματά τους, το άγχος, τον θυμό και τις αγωνίες τους, ενώ παράλληλα εξασκούνται στην αντιμετώπιση εντάσεων και συγκρούσεων.
  • βελτιώνουν τις κοινωνικές δεξιότητες επικοινωνίας με τους άλλους και μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν παραγωγικά με τους συνομήλικους τους και την ευρύτερη οικογένεια, καθώς δοκιμάζουν πιο λειτουργικούς τρόπους έκφρασης, μπαίνοντας στη διαδικασία να κατανοούν την θέση του άλλου και οικοδομώντας σχέσεις αποδοχής και εμπιστοσύνης.
  • συζητούν σε σχέση με τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα τους, ανταλλάσουν βιώματα για τις πρώτες τους εμπειρίες προσέγγισης του άλλου φύλου, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και τους προβληματισμούς τους για τις ανθρώπινες σχέσεις. 
  • εκφράζουν σκέψεις, εσωτερικές αγωνίες και προβληματισμούς, εντάσσοντας το χιούμορ και την θετική διάθεση σε σχέση με θέματα της καθημερινοτητάς τους, όπως την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, τα μαθήματα, τις φιλίες, την εικόνα του εαυτού τους και οικογενειακά θέματα.
  • ενθαρρύνονται να πατούν στα πόδια τους, να τολμούν, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να έχουν καλή αυτοεκτίμηση και αυτοεικόνα, υιοθετώντας το στυλ που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους.

Τεχνικές και εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε:

-βιωματικές διαδραστικές ασκήσεις
-δημιουργική συζήτηση
-τεχνικές ψυχοδράματος
-παιχνίδι ρόλων
-θεατρικό παιχνίδι
-playback theatre

  •  Συναντήσεις: Πέμπτη ανά 15 ημέρες | 19.00-20.30*
  • Έναρξη: 14 Σεπτεμβρίου 2023
  •  Εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου και καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους (με σειρά προτεραιότητας)

Περιορισμένες θέσεις συμμετοχής λόγω Covid-19.

* Η ακριβής ώρα και ημέρα της ομάδας ενδέχεται να αλλάξει προσωρινά μέχρι την τελική διαμόρφωσή της.

______________________

Διαδικασία προεγγραφής: Για έγκαιρη κράτηση της θέσης, συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής και σας καλούμε για μια συνάντηση γνωριμίας, όπου ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ψυχοδραματικός Χώρος| ΨΥΚΑΠ

Τηλ: 2107484117, 6942624200

www.psychodrama-choros.com | www.psychodrama.gr

______________________________________________________________________

Ας συνδεθούμε κι εδώ:

___________________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:

psychodrama για παιδιά άρθρο3