Ομάδα για εφήβους

Όσα βιώνεις έχουν χώρο να ακουστούν..

Σε μια σταθερή ομάδα από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο κάθε χρονιάς, έφηβοι και νέοι έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

«Φαντάσου να μπορείς να μοιραστείς τις ιστορίες σου και να δεις ότι δεν είσαι μόνο εσύ που σκέφτεσαι έτσι..Το μεγάλωμα έχει πολλές εντάσεις, αγωνία  και εναλλαγές..Εδώ μπορείς να αποφορτιστείς, να νιώσεις ότι σε δέχονται και σε κατανοούν, να κινητοποιηθείς διαφορετικά και να αποφασίσεις να μπεις ακόμα περισότερο στο παιχνίδι της ζωής..!»                                                                                                         

Στα βιωματικά εργαστήρια, έφηβοι και νέοι 15 έως 19 ετών:

  • Μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις έντονες εναλλαγές της διάθεσής τους, τις ασταμάτητες σκέψεις τους και τις αγωνίες τους για το μέλλον.
  • Ενθαρρύνονται να βρουν την ατομικότητά και την αυτονομία τους, αποκτώντας μια καλή σχέση με τον εαυτό τους, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να διατηρούν ουσιαστικές σχέσεις με το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον μέσα σε αυτή την μεταβατική περίοδο προς την νεανική ηλικία.
  • Μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με κοινά θέματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους , όπως τις συναναστροφές με φίλους, τις συντροφικές σχέσεις, την σεξουαλικότητα, τον επαγγελματικό προσανατολισμό & κατεύθυνση σπουδών, τις αλλαγές στις οικογενειακές σχέσεις, και αισθάνονται ότι βρίσκουν αποδοχή από τους άλλους γι’ αυτό που βιώνουν, σε ένα ομαδικό κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και χαλαρής διάθεσης.

Στόχος συναντήσεων & τεχνικές που χρησιμοποιούμε: Αξιοποιώντας τεχνικές από το ψυχόδραμα, το playback θέατρο του αυθορμητισμού και το role play, στόχος των συναντήσεών μας είναι η στήριξη των εφήβων στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μεγαλώνοντας.


  •  Συναντήσεις*: Παρασκευή ανά 15 ημέρες | 15.30-17.00
  • Έναρξη: 15 Σεπτεμβρίου 2023
  •  Εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου και καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους (με σειρά προτεραιότητας)

Διαδικασία προεγγραφής: Για μια έγκαιρη κράτηση της θέσης, συμπληρώνετε την φόρμα συμμετοχής και σας καλούμε για μια συνάντηση γνωριμίας, όπου ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

* Η ακριβής ώρα και ημέρα της ομάδας ενδέχεται να αλλάξει προσωρινά μέχρι την τελική διαμόρφωση της ομάδας.

_________________________________________________

Περισσότερες πληροφορίες:
Ψυχοδραματικός Χώρος| ΨΥΚΑΠ

Τηλ: 2107484117, 6942624200

www.psychodrama-choros.com | www.psychodrama.gr

______________________________________________________________________

Ας συνδεθούμε κι εδώ:


Διαβάστε επίσης:

άρθρο1