Άρθρα για το ψυχόδραμα

Αρθρογραφεί η Έλενα Καβροχωριανού.

άρθρο1

Το ψυχόδραμα είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, μία βιωματική, ζωντανή διαδικασία, μία ομαδική εμπειρία αυτο-αποκάλυψης. Προέρχεται από τις λέξεις ψυχή και δράση με την έννοια του δρώμενου της αρχαίας τραγωδίας, όπου εμπεριέχεται η έκφραση, η πλοκή και η κάθαρση. Θα λέγαμε λοιπόν ότι το ψυχόδραμα είναι η δράση, η έκφραση της αυθεντικότητας της ψυχής… (H συνέχεια εδώ!)

αρθρο2

Το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών που ασχολούνται με νήπια, παιδιά και εφήβους προκειμένου να κατανοήσουν τις συναισθηματικές, αναπτυξιακές και κοινωνικές τους ανάγκες, αλλά και να διαχειριστούν τις δυσκολίες…(Η συνέχεια εδώ!)

άρθρο3Συχνά πλέον ακούμε τον όρο  συναισθηματική νοημοσύνη (Ε.Q) σαν κάτι διαφορετικό και ίσως πιο σημαντικό από τον δείκτη νοημοσύνης (Ι.Q) μιας και αφορά κυρίως την ικανότητα του ατόµου να αναγνωρίζει τόσο τα δικά του συναισθήµατα, όσο και τα συναισθήµατα των άλλων, να δηµιουργεί κίνητρα για τον εαυτό του και να χειρίζεται σωστά τα συναισθήµατα και τις σχέσεις του. (Η συνέχεια εδώ..)