Μουσικοκινητικό παιχνίδι για βρέφη & προνήπια

Ένα ψυχαγωγικό, διαδραστικό εργαστήρι μουσικοκινητικής για παιδιά βασισμένο στο ρυθμό την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό με κρουστά Orff.

Ο Muffy είναι η μασκότ αυτού του ψυχαγωγικού μαθήματος, ένα σκυλάκι-κούκλα (hand puppet) που γεύεται καινούριες εμπειρίες και μαθαίνει τον κόσμο όπως ένα παιδί.

Η επίσκεψη στο γιατρό, η τακτοποίηση των παιχνιδιών στο δωμάτιο, η καθημερινή υγιεινή φροντίδα, ο περίπατος στον ζωολογικό κήπο, είναι μερικές από τις γνώριμες και οικείες συνήθειες, που συναντάμε μέσα στις ιστορίες του Muffy. 

Κάθε νέα περιπέτεια του, γίνεται η αφορμή για να μάθουμε ένα καινούριο τραγούδι, μια νέα ιστορία και να γίνουμε μουσικοί με τα κρουστά οργανάκια μας (μαράκες,τυμπανάκια, καστανιέτες, ξύστρες, κουδουνάκια κ.α ).

Αυτοσχεδιάζουμε κινησιολογικά και φτιάχνουμε ιστορίες, με την συνοδεία κλασσικών και σύγχρονων συνθετών, που κινούνται στο φάσμα από την κλασσική μουσική ως την ποπ, ροκ, τζαζ μουσική.

Κάθε συνάντηση είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική και δίνει χώρο στις πρωτοβουλίες των μικρών παιδιών, στην ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικής έκφρασης και της κοινωνικότητας τους.   

Από τα παιδιά δεν απαιτείται να μάθουν να τραγουδούν με τη σωστή φωνή ή να θυμούνται τα λόγια των τραγουδιών και των μικρών ιστοριών. Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο εάν καταφέρουν από μόνα τους να κρατήσουν μέσα τους ό,τι πιθανόν τα εντυπωσίασε…λέξεις, κινήσεις, ήχους!

Με το τέλος κάθε ενότητας, αρκετές φορές γίνεται μια ομαδική εργασία πάνω στο θέμα του τραγουδιού και της ιστορίας σαν ένα κομμάτι της περιπέτειάς μας με τον Muffy.

_________________________________________________________________

Για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας από 1 έως 3 ετών με την ενεργό συμμετοχή των γονιών.

Πρόγραμμα συναντήσεων

|2 Σάββατα / μήνα 9.45-10.30

Έναρξη: 25 Σεπτεμβρίου 2021

Εγγραφές όλο το χρόνο με περιορισμένες θέσεις συμμετοχής.

Διαδικασία εγγραφής: Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και σας καλούμε για μια συνάντηση γνωριμίας, όπου ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

______________________________________________________________________

Περισσότερες πληροφορίες:
Ψυχοδραματικός Χώρος| ΨΥΚΑΠ

Τηλ: 2107484117, 6942624200

www.psychodrama-choros.com | www.psychodrama.gr

______________________________________________________________________

Ας συνδεθούμε κι εδώ:


Aρχείο εργαστηρίων:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

______________________________________________________________________

Διαβάστε επίσης:

psychodrama για παιδιά άρθρο3