Μουσικοκινητικό παιχνίδι για βρέφη & προνήπια

Ένα ψυχαγωγικό, διαδραστικό εργαστήρι μουσικοκινητικής για παιδιά βασισμένο στο ρυθμό την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό με κρουστά Orff.

Ο Muffy είναι η μασκότ αυτού του ψυχαγωγικού μαθήματος, ένα σκυλάκι-κούκλα (hand puppet) που γεύεται καινούριες εμπειρίες και μαθαίνει τον κόσμο όπως ένα παιδί.

Η επίσκεψη στο γιατρό, η τακτοποίηση των παιχνιδιών στο δωμάτιο, η καθημερινή υγιεινή φροντίδα, ο περίπατος στον ζωολογικό κήπο, είναι μερικές από τις γνώριμες και οικείες συνήθειες, που συναντάμε μέσα στις ιστορίες του Muffy. 

Κάθε νέα περιπέτεια του, γίνεται η αφορμή για να μάθουμε ένα καινούριο τραγούδι, μια νέα ιστορία και να γίνουμε μουσικοί με τα κρουστά οργανάκια μας (μαράκες,τυμπανάκια, καστανιέτες, ξύστρες, κουδουνάκια κ.α ).

Αυτοσχεδιάζουμε κινησιολογικά και φτιάχνουμε ιστορίες, με την συνοδεία κλασσικών και σύγχρονων συνθετών, που κινούνται στο φάσμα από την κλασσική μουσική ως την ποπ, ροκ, τζαζ μουσική.

Κάθε συνάντηση είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική και δίνει χώρο στις πρωτοβουλίες των μικρών παιδιών, στην ανάπτυξη της φαντασίας, της δημιουργικής έκφρασης και της κοινωνικότητας τους.   

Από τα παιδιά δεν απαιτείται να μάθουν να τραγουδούν με τη σωστή φωνή ή να θυμούνται τα λόγια των τραγουδιών και των μικρών ιστοριών. Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο εάν καταφέρουν από μόνα τους να κρατήσουν μέσα τους ό,τι πιθανόν τα εντυπωσίασε…λέξεις, κινήσεις, ήχους!

Με το τέλος κάθε ενότητας, αρκετές φορές γίνεται μια ομαδική εργασία πάνω στο θέμα του τραγουδιού και της ιστορίας σαν ένα κομμάτι της περιπέτειάς μας με τον Muffy.

Φέτος ξεκινούν 2 τμήματα:

  • A) για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας από 1,5 έως 3 ετών με την ενεργό συμμετοχή των γονιών
  • B) για παιδάκια που πηγαίνουν παιδικό σταθμό & προνήπιο (3 έως 4,5 ετών)

Τα παιδάκια που έχουν ξεκινήσει παιδικό σταθμό ή είναι στο προνήπιο μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς την συμμετοχή των γονιών. Στο δεύτερο αυτό τμήμα προετοιμάζουμε με τα μικρά μας για την ένταξη τους στην πρώτη σχολική ηλικία και ο Μuffy το σκυλάκι μας συστήνει σιγά – σιγά τους λίγο μεγαλύτερους φίλους του (puppets) που πάνε στο μικρό σχολείο και ζουν τις δικές τους καθημερινές περιπέτειες, χαρές & αγωνίες, καθώς αποχαιρετούν τη μαμά, βγάζουν την πάνα, συνεργάζονται και εκφράζονται δημιουργικά με ελεύθερο παιχνίδι, διαδραστικές ασκήσεις & αυτοσχεδιασμούς!

_________________________________________________________________

  • Συναντήσεις κάθε 1ο και 3ο Σάββατο του μήνα:

Α) βρέφη μαζι με τους γονείς: Σάββατο 9.45- 10.20*

Β) μικρά & προνήπια: Σάββατο 10.30-11.30*

  • Έναρξη: 10 Σεπτεμβρίου 2022
  •  Εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου και καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους (με σειρά προτεραιότητας)

* Η ακριβής ώρα και ημέρα κάθε ομάδας ενδέχεται να αλλάξει προσωρινά μέχρι την τελική διαμόρφωσή της.

Διαδικασία εγγραφής: Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και σας καλούμε για μια συνάντηση γνωριμίας, όπου ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

______________________________________________________________________

Περισσότερες πληροφορίες:
Ψυχοδραματικός Χώρος| ΨΥΚΑΠ

Τηλ: 2107484117, 6942624200

www.psychodrama-choros.com | www.psychodrama.gr

______________________________________________________________________

Ας συνδεθούμε κι εδώ:


Aρχείο εργαστηρίων:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

______________________________________________________________________

Δείτε επίσης τις άλλες ομάδες για παιδιά & εφήβους:

_____________________________________________________________________

Σχετικά άρθρα:

psychodrama για παιδιά άρθρο3