Δημιουργική έκφραση για νήπια & παιδιά

Μαζί με τα παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (5-7 ετών), στόχος μας είναι:

  • να ζήσουμε απ’ την αρχή τις καθημερινές μας ιστορίες, τα όνειρα και τις επιθυμίες, παίζοντας με θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και άλλες εκφραστικές μεθόδους.
  • να γνωρίσουμε τους αγαπημένους μας ήρωες και » να μπούμε στα παπούτσια τους» αποκτώντας μαγικές ή υπερφυσικές δυνάμεις…
  • να ταξιδέψουμε μέσα στα παραμύθια και να δώσουμε τις δικές μας εκδοχές,
  • να γίνουμε ομάδα, να μάθουμε να μοιραζόμαστε και να συνεργαζόμαστε
  • να εκφράσουμε συναισθήματα και σκέψεις γύρω από θέματα προσχολικής ηλικίας, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση & την κοινωνικοποίησή τους.

Μέσα από το παιχνίδι, το ρυθμό, την κίνηση, τους αυτοσχεδιασμούς, τους ρόλους και την ομαδική εμπειρία, τα παιδιά: πειραματίζονται, αναπτύσσουν τη δημιουργική τους ικανότητα, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ευαισθητοποιούνται, μαθαίνουν να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, αποκτούν αυτοεκτίμηση, κοινωνικοποιούνται, εξοπλίζονται με εργαλεία ώστε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους και καλλιεργούν την ομαδικότητά τους.

Στην παρέα μας έχουμε τα puppets μας, τα καλύτερα φιλαράκια των παιδιών σας!

Ο Σάσα, η Λαλαλού, η Ζιλέττα, ο Ρεμή το τερατάκι Κέκι, ο Βιτσέτζο είναι οι κούκλες που έχουμε στη συντροφιά μας, κατασκευασμένες από την εμψυχώτριά μας Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου.  Η παρέα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους χαρακτήρες. Είναι όλα παιδιά που πηγαίνουν νηπιαγωγείο, α’ & β΄ δημοτικού, που προσπαθούν να ανταποκριθούν σε μια καθημερινότητα γεμάτη προκλήσεις και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους.

muppetsΟι κούκλες, φέρουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στην εμφάνιση, την καταγωγή, την προσωπικότητα και προέρχονται από το δικό τους ξεχωριστό οικογενειακό περιβάλλον η καθεμιά.

Φέρνουν στα παιδιά ιστορίες από την καθημερινότητά τους, προβληματισμούς, φοβίες, απορίες, ευαισθησίες. Τα βάζουν μέσα στο δικό τους κόσμο, που δεν απέχει από τον κόσμο των παιδιών και τα θέματα που τα απασχολούν.

Πώς προσεγγίζουμε τα παιδιά:Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων αξιοποιούμε διάφορες τέχνες και εκφραστικά εργαλεία, όπως το παιχνίδι ρόλων, την δραματοποίηση, την κινησιολογία και μουσική, την αφήγηση παραμυθιού, το κουκλοθέατρο, το  playback theatre και το ψυχόδραμα, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν να δημιουργούν και να εκφράζονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Εμείς απλά με πολύ αγάπη και σεβασμό στην προσωπικότητα κάθε παιδιού:

 δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες ασφάλειας, εμπιστοσύνης & αποδοχής μέσα στις οποίες μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα ένα παιδί                 ενθαρρύνουμε την ψυχοκοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη,
 στεκόμαστε δίπλα στον γονιό και ενισχύουμε τον ρόλο του, κρατώντας μια ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία.

Πρόγραμμα συναντήσεων 2022-2023

  •  Συναντήσεις: κάθε 1ο και 3ο Σάββατο του μήνα | 12.00-13.30*
  • Έναρξη: 10 Σεπτεμβρίου 2022
  •  Εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου και καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους (με σειρά προτεραιότητας)
  • *Η ακριβής ώρα και ημέρα της ομάδας ενδέχεται να αλλάξει προσωρινά μέχρι την τελική διαμόρφωσή της.

Διαδικασία εγγραφής: Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και σας καλούμε για μια συνάντηση γνωριμίας, όπου ολοκληρώνετε την εγγραφή σας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ψυχοδραματικός Χώρος| ΨΥΚΑΠ  | Τηλ: 2107484117, 6942624200

psychodrama.choros   | Ψυχόδραμα & Ομάδες παιδιών & εφήβων


Video:

Αρχείο εργαστηρίων:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Διαβάστε επίσης:

psychodrama για παιδιά άρθρο3