Βιογραφικό

Έλενα Καβροχωριανού

Ψυχολόγος – Ψυχοδραματίστρια, Επόπτης & Εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος

 Από όσο με θυμάμαι, θαυμάζω τον άνθρωπο, όπως νιώθει, σκέφτεται και δρα μέσα στη ζωή του. Χαίρομαι να μου μιλάει. Να τον κοιτάζω. Να μοιραζόμαστε. Γι’αυτό και η δουλειά μου ως ψυχολόγος είναι το αγαπημένο μου ενδιαφέρον! Στόχος μας, να έχουμε ένα ωραίο πέρασμα από τη ζωή..

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980.

Από το 2007 έως σήμερα εργάζομαι ως ψυχολόγος ιδιωτικά, συντονίζω βιωματικές ψυχοθεραπευτικές ομάδες ψυχοδράματος για ενήλικες, οργανώνω εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, εκπαιδευτικά σεμινάρια για ειδικούς και γονείς και συνεργάζομαι με το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ) ως επόπτης επαγγελματιών, υπεύθυνη του τομέα Ψυκαπ για παιδιά & εφήβους και εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος.

Είμαι αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Παν/μίου Αθηνών (2006) και νωρίτερα αποφοίτησα από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Παν/μίου Αθηνών (2002).

Ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτηκα στην μέθοδο και τις τεχνικές του κλασσικού Ψυχοδράματος του Moreno (2004-2009), στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ), πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (FEPTO- Federation of European Psychodrama Training Organization) με κύριο εκπαιδευτή και επόπτη μου τον Κωνσταντίνο Λέτσιο, εκπαιδευτή ψυχοδράματος και διευθυντή του ΨΥΚΑΠ.

webcam-toy-photo264

Εξετάστηκα και πιστοποιήθηκα με τον τίτλο της Ψυχοδραματίστριας από τον Max Clayton και την Christine Hosking (ΤΕP της Αυστραλιανής και Νεοζηλανδέζικης Εταιρείας Ψυχοδράματος).

Εκπαιδεύτηκα επίσης στο Playback αυτοσχέδιο θέατρο (2007-2009), από τους Z.Andras και B.Tihamer, μέλη της Ουγγρικής Εταιρίας Ψυχοδράματος και Playback Theatre. Είμαι εκπαιδεύτρια ομάδων playback από το 2012, ενεργό μέλος του Playback θιάσου «ΑνωΝήμα» και ιδρυτικό μέλος του θιάσου “Playback ground’’.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής μου πορείας:

  • εργάστηκα σαν ψυχολόγος στον Δήμο Ζωγράφου, συνεργάστηκα επιστημονικά με την ΠΟΚΕΠΕ, το ΚΕΜΥΛΟ, την EΔΡΑ και άλλους φορείς ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης.
  • προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών του Δήμου Ζωγράφου, στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο Αθήνας (ΠΝΑ) και στην Εθελοντική Εργασία Αθήνας σε ψυχιατρικές δομές και ξενώνες επανένταξης
  • έκανα πρακτική άσκηση στο Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αλίμου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στο Children’s hospital, στην περιοχή Manitoba, στον Καναδά, διάρκειας 120 ωρών υπό την εποπτεία Child Life Specialists
  • μετεκπαιδεύτηκα στην Διάγνωση, Αξιολόγηση και Συμβουλευτική ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες από την Ε.ΨΥ.Π.Ε και  στο «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Σχολών Γονέων Μελέτης και Ανάλυσης Περιπτώσεων» και «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών – Συντονιστών Σχολών Γονέων με αντικείμενο το Εξελικτικό Σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων
  • παρακολούθησα πλήθος ημερίδων και σεμιναρίων, συμμετείχα σαν ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια και συνεχίζω να επιμορφώνομαι, να εκπαιδεύομαι και να μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου σαν μια διαδικασία εφ’ όρου ζωής.
cropped-our-tree-of-life21.jpgΈχω συγγράψει και δημοσιεύσει τα επιστημονικά άρθρα:
  • “Ψυχόδραμα για Παιδιά” (2013), μέρος του τρίτομου συλλογικού έργου με τίτλο: “Βοήθημα Εκπαιδευτικού Μικρών Παιδιών. Θεωρία και Πράξη”, Αθήνα, Εκδόσεις: Μέλλου Ελ. & On demand [pdf]
  • «Ψυχόδραμα: μια φιλοσοφία ζωής και συσχέτισης για γονείς, εκπαιδευτικούς & παιδιά» (2014), μέρος του συλλογικού έργου με τίτλο «Η ψυχική υγεία των παιδιών στην κοινωνία της κρίσης», (2014), Αθήνα, Εκδόσεις: Ταξιδευτής [pdf]

Γνωρίζω ξένες γλώσσες:

 *Αγγλικά: Proficiency of Cambridge (Ιούνιος 2000), άδεια διδακτικής επάρκειας
 *Γαλλικά: Delf 2 (Nοέμβριος 2000)
 *Ιταλικά: Diploma di Lingua Italiana, Ιταλικό μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας (Ιούνιος 2004)
 *Ισπανικά: Diploma Intermedio (Μάιος 2007)

Τέλος είμαι παντρεμένη μητέρα δύο παιδιών.

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.